Tag: 爱上海CQH

first_imgPlastic House / Architecture RepublicSave this projectSavePlastic House / Architecture Republic “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/71430/plastic-house-architecture-republic Clipboard Architects: Architecture Republic Area Area of this architecture project Projects ArchDaily CopyAbout this officeArchitecture RepublicOfficeFollowProductsSteelPlastic#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentHousesIrelandPublished on August 02, 2010Cite: “Plastic House / Architecture Republic” 02 Aug 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar PanelsMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausStonesCosentinoDekton Surfaces – Cap Ferrat BuildingStonesNeolithSintered Stone – Strata Argentum – Classtone CollectionAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®CeramicsTerrealCustom Shape Terracotta CladdingSeatingInterstuhlPillows – HUBPartitionsBuzzispacePrivacy Booth – BuzziRingMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Plastic House / Architecture Republic是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2009 Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/71430/plastic-house-architecture-republic Clipboard Save this picture!© Paul Tierney Photography+ 19 Share Ireland Plastic House / Architecture Republic Houses Year:  Photographs:  Paul Tierney PhotographyText description provided by the architects. A house is excavated and a space created. The insertion of an object allows inhabitation. The house is on a terrace whose split-section is native to Georgian Dublin; a grand parlour to the front with smaller rooms to the rear at half-levels one up and one down from the street. Save this picture!© Paul Tierney PhotographyRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEACurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalLouvers / ShuttersLunawoodThermowood BattensCurtain WallsPOHLVentilated Curtain Wall – Europanel®The project begins with removal – of the existing extension, internal walls and earth – bringing the entire house to lower ground-floor level. This opens the volume of the house as a double-height vessel, full of light. A cruciform object is inserted; a piece of architectural furniture which spreads tree-like from a concentrated base. Services such as kitchen, toilet, storage and stairwell are housed within this trunk – providing for living and dining in the spaces around it. Save this picture!© Paul Tierney PhotographyAbove this is a platform for sleeping, dressing and study spaces. The four branches of the structure hold various functions – two which span to the side walls act as wardrobes while that to the front is a cantilevered reading desk for the teacher-client. The fourth branch extends through the rear wall and projects two meters beyond it housing a shower room, which is glazed to the sky, reminiscence of the traditional “Georgian return typology”. A ledge running along the perimeter wall downstairs expresses the retaining wall which was built against the street and neighbouring houses – this doubles as a shelf for the display of books and artifacts in the living and dining areas. Opening out from this ground floor is a generous garden with a simple rendered wall, which hides a secret reading room and bathing area. This private realm extends visually to the rear of the site through a glazed wall, which can be opened allowing for sheltered outdoor bathing. Save this picture!© Paul Tierney PhotographyFirst presented at the arrival platform, the house must be circumambulated before it can be fully understood. At each vantage point the space can be conceived as contained by the existing shell with its double-pitched roof and unaltered openings. The entire house is a continuous yet differentiated volume – only the washrooms are fully enclosed. A complex series of interconnected and overlapping spaces is set up by the architectural insertion and its projections. The insertion is constructed with polycarbonate and steel. This lightweight structure is also the primary source of light in the evening – inset fittings cause its translucent surfaces to illuminate the spaces, which it generates above, below and between the object and its container.Project gallerySee allShow lessMonsoons in Pakistan + Flood Control MethodsArticlesLompreta Nolte Arquitetos Proposal for the Environment Museum Annex Competition, Rio…Articles Share CopyHouses•Ireland “COPY” Area:  67 m² Year Completion year of this architecture project last_img read more

Read more